Cel mai bun monitor pentru editare photo din 2019 : cele mai bune ecrane pentru fotografi


Care este cel mai bun monitor pentru editare foto?

Alegerea celui mai bun monitor pentru editare foto este foarte importanta pentru un fotograf. Editarea fotografiilor pe un monitor „gresit” va avea rezultate devastatoare cu posibilitatea de a distruge cariere. Monitorul este legatura dintre fotografie si per

Desi majoritatea monitoarelor moderne fac o treaba excelenta in afisarea fotografiilor si la reproducerea culorilor ele nu pot concura cu monitoarele calibrate profesional care sunt special concepute pentru editare foto si video. Aceste monitoare au game mult mai largi de culoare care asigura o culoare este cat mai aproape de realitate.

O alta caracteristica importanta la monitoarele create special pentru editare foto si video vor avea posibilitatea de reglare a inaltimii. Nu toate monitoarele au aceasta caracteristica importanta la acest capitol dar este bine de luat in seama. De asemenea nu este important doar monitorul, este de luat in calcul si specificatiile hardware ale calculatorului si o placa video de calitate buna. Este inutila achizitia unui monitor de top dedicat editarii foto si video fara un suport hardware decent al calculatorului .

Panel-ul. TN vs IPS

Majoritatea panelurilor din zilele noastre (sfarsitul anului 2019) create special pentru editare foto sunt de tip IPS. LED-urile IPS ofera o multime de avantaje pe acest domeniu in fata omologului TN. TN-ul in acest moment este depasit pe toate capitolele de IPS si nu mai este folosit.

6 biti, 8 biti sau 10 biti?

Majoritatea monitoarelor disponibile pe piata au 8 biti si sunt o alegere potrivita pentru editare foto daca folosim gama srgb. Pentru Adobe RGB este indicat un monitor pe 10 biti.

Calibrarea monitorului

Toate monitoarele vin calibrate din fabrica dar modul in care ele sunt calibrate difera si deasemenea si culoriile pe care le percepem. Monitoarele special dedicate editarii foto sunt mult mai bine calibrate si multe din ele au senzori facuti ca sa calibreze imaginea in functie de lumina din incapere.

Eizo ColorEdge CG318-4K

Eizo ColorEdge CG318-4K un monitor cu un pret mare dar care este pe primul loc in mai multe topuri la nivel global pentru aceasta categorie de editare foto

Rezolutia oferita este 4k de 4096 x 2160

Tip display: LED-Backlit

Interfata: Display Port, HDMI, 3 mufe USB 3.0

Dimensiunile fara stand: 73.5cm x 42.2 cm x 6.55 cm

Tip: IPS

Timp de raspuns 9

Intensitate luminoasa 350 cd/m2

Contrast static 1500:1

Acest monitor reproduce 98% din DCI-p3 standard folosit pentru cinema-ul digital. De asemenea , acopera 100% din Rec. 709, EBU si SMPTE-C si 99% din Adobe RGB

Totodata monitorul Eizo ColorEdge CG318-4K vine cu un senzor de calibrare incorporat care te va scuti de timpul si efortul necesar pentru a calibra monitorul cu dispozitive externe de calibrare. Cu ajutorul aplicatiilor Color Navigator 6 si ColorNavigator NX

Vezi cel mai bun pret pentru Eizo ColorEdge CG318-4K aici!!

Dell UltraSharp UP3216Q

Este alt monitor de top cand vine vorba de editare foto. Are o diagonala de 31.5 , o rezolutie 4k ultra HD dar si intrari HDMI, DisplayPort si minidisplayport.

Caracteristici tehnice si tehnolofii ale monitorului Dell UltraSharp UP3216Q

Standarde: Energy star, EPEAT Gold, TCO

Dimensiuni: Lungime: 74.9 cm. latime: 2.14cm inaltime: 57.24cm

Tehnologie display IPS

Tip iluminare fundal: LED

Luminozitate: 300cd/m3

Timp de raspuns 6 ms

Contrast tipic: 1000:1

Contrast dimanic: 2000000:1

Numar culori : 1.07 miliarde

Tip suprafata display: Anti glare.

Conectivitate: HDMI, Display Port, mini Display Port, 4 USB-uri 3.0

Vezi cel mai bun pret pentru Dell UltraSharp UP3216Q aici!!

Monitor BenQ SW271

SW271 se bazeaza pe succesul predecesorului sau premiat si stabileste un nou punct de referinta pentru monitoarele cu gama larga care iau calitatea imaginii la nivelul urmator prin adaugarea de capabilitati HDR. Noul monitor UHD de 27″ ofera o claritate extraordinara a detaliilor fine si a texturilor pe un panou de 10 biti cu o acoperire de culoare de 100% sRGB de 100% din Adobe RGB, precum si suportul pentru continutul HDR.

Rezolutie 3840×2160

Luminozitate 350cd-m2

Timp de raspuns 5 ms

Contrast tipic: 1000:1

Contrast dinamic :20000000:1

Rata de refresh maxima 60Hz

Conectivitate: HDMI, USB type-C, Display Port.

Vezi cel mai bun pret pentru BenQ SW271 aici!!

Monitorul BenQ SW271 este unu din cele mai apreciate monitoare de editare foto si datorita raportului pret calitate excelent. Acest model are o multime de reviewuri pozitive.

Concluzia despre monitoarele dedicate editarii foto si video

In concluzie pentru fotografi este foarte important ca culorile setate sa fie cat mai aproape de realitate. Culori care nu sunt reale ar putea sa strice o cariera . Alegerea corecta a unui monitor este foarte importanta de aceea recomand un buget mare pentru un fotograf sau videograd profesionist

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *