Identifica caracteristicile unui televizor Samsung dupa numele modelului


Identifica caracteristicile unui televizor Samsung dupa numele modelului
5 (100%) 1 vote

Poti identifica caracteristicile importante ale unui model de televizor Samsung dupa numele modelului.

In acest articol vom descoperii impreuna cum putem identifica mai multe caracteristici ale unui model de televizor Samsung doar  dupa numele modelului.

Fiecare caracter din acest nume are o semnificatie pentru cei de la Samsung.

De exemplu televizorul din fotografia de mai sus are numele UE55JS9000T.

Primul caracter : „U” reprezinta faptul ca este vorba de un televizor.

Al doilea caracter „E” reprezinta ca acest televizor este facut pentru piata din Europa (daca ar fi fost facut pentru piata din america sau corea ar fi avut in locul acestui caracter : „N”

Urmatoarele caractere (3 si 4) reprezinta marimea diagonalei exprimata in inchi.

Urmatorul caracter (al 5-lea) in cazul nostru „J” reprezinta anul fabricatiei . Literele alocate fiecarui an o sa le enumar in continuare

( 2016 – K , 2015-J, 2014-H, 2013-F, 2012-E, 2011-D, 2010- C, 2009-B- 2008-A)

Al 6-lea caracter („S”) reprezinta tipul ecranului . Acesta poate fi S (pentru televizoarele cu ecran SUHD) , U (Pentru televizoarele cu ecran UHD) , lipseste acest caracter la televizoarele FullHD si P (pentru televizoarele de tip plazma)

Al 7-lea caracter reprezinta seria de televizoare din care acest televizor face parte. (pana acuma cei de la Samsung au avut 9 serii de televizoare)

Urmatoarele doua caractere (al 8-lea si al 9-lea) de obicei este 00 dar orice schimbare a modelului schimba aceste doua caractere.

Si  ultimul caracter care este prezent doar pe piata din Europa reprezinta tunerele digitale cu care acest model de televizor Samsung vine dotat. Pentru televizoarele din USA sau Canada acest caracter lipseste.

 

Sper ca v-a fost util acest articol , si in viitor vei putea identifica cateva din caracteristicile unui model Samsung doar dupa numele modelului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *